Long windows 7 startup and black screen before welcome screen.

Date Published: 12/22/2013 12:19 PM
Author:
 Operating System Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 CPU Intel Core i5 4670K @ 3.40GHz 36 °C Haswell 22nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 935MHz (9-10-9-28) Motherboard ASUSTeK COMPUTER INC. Z87-A (SOCKET 1150) 38 °C Graphics VE247 (1920x1080@60Hz) 3072MB ATI AMD Radeon R9 280x (ASUStek Computer Inc) 32 °C Storage 223GB Seagate ST240HM000-1G5152 ATA Device (SSD) 28 °C 931GB Western Digital WDC WD1002FAEX-00Z3A0 ATA Device (SATA) 33 °C Optical Drives ATAPI iHAS124 B ATA Device Audio AMD High Definition Audio Device 

First off let me say my system boots perfectly fine but just takes a while to boot.

When I first built my pc it would boot in 10 seconds. Later on I did some cable management and I setup my sata connectors to be like this.

I reset the cmos and I am still having this problem I also booted windows with selective startup to only boot with system services, and I am still getting the post windows login black screen.

Here is a video demonstrating incase you didn't understand what I meant throughout text. https://www.youtube.com/watch?v=4yq7ZBA1oCQ

Any help would be appreciated and it is set to AHCI btw.

submitted by genardas
[link] [1 comment]
View full answer on Reddit - Techsupport

View Local Answers...

Can't find the answer to this question?

No answers yet.

Can you answer this question?

Long windows 7 startup and black screen before welcome screen.

  • Your Nickname
  • Your Answer

  • Enter the code below to prove you are human